Συγκρουσιακή πολιτική, συλλογική δράση, κοινωνικά κινήματα: μια αποτύπωση - Σεφεριάδης Σεραφείμ I. (Ελληνική Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης, 2017)
Το κείμενο που ακολουθεί αποτυπώνει βασικά θεωρητικά τεκταινόμενα στο εσωτερικό της συγκρουσιακός πολιτικής, κλάδου σε φάση εκρηκτικής ανάπτυξης. Στα εξεταζόμενα θέματα περιλαμβάνονται: η γένεση και ιστορική ιδιαιτερότητα του κοινωνικού κινήματος’ η επίδραση κοινωνικών και θεσμικών δομών’ τα διεκδικητικά ρεπερτόρια’ ο ρόλος της κουλτούρας’ το ζήτημα των οργανώσεων’ οι συγκρουσιακόί κύκλοι και το πρόβλημα των κινηματικών εκβάσεων. Τίθενται όμως, ακροθιγώς, και ερωτήματα που αφορούν την υφή της τρέχουσας συγκυρίας. Τι κομίζει ο 21ος αιώνας;