Elections and referenda during the crisis period in Greece: an analysis of international officials’ statements in the Greek media - Κάρουλας Γεράσιμος; Πουλακιδάκος Σταμάτης (Ελληνική Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης, 2022)
Έχοντας ως θεωρητική αφετηρία τις θεωρίες που εστιάζουν στις πολιτικές ελίτ, η παρούσα έρευνα αποσκοπεί στο να διερευνήσει τις δηλώσεις μη Ελλήνων πολιτικών αξιωματούχων αναφορικά με τη λειτουργία του ελληνικού κράτους (π.χ. νομοθετικές διαδικασίες, εκλογές, δημοψήφισμα, λειτουργία των κυβερνήσεων), όπως αυτές προβλήθηκαν από ελληνικά ΜΜΕ. Η ποσοτική ανάλυση περιεχομένου που εφαρμόστηκε, φανερώνει μια σημαντική -σε λεκτικό επίπεδο- .παρέμβαση. εκ μέρους μη Ελλήνων (κυρίως Ευρωπαίων) αξιωματούχων, οι οποίοι αποσκοπούν στην προώθηση των σε διεθνές επίπεδο προαποφασισμένων και προγραμματισμένων προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και σε κριτική των διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων.