Κρίσεις και κρίσιμες στιγμές του φεμινιστικού γίγνεσθαι - Σαμίου, Δήμητρα (Ελληνική Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης, 2017)
Το άρθρο αναφέρεται στις διαφορετικές σημασιοδοτήσεις του όρου «κρίση» και ειδικότερα στο πώς αυτές σχετίζονται με τον φεμινισμό, ιδωμένο ως κριτική θεώρηση των έμφυλων εξουσιαστικών σχέσεων και κυρίως ως κοινωνικό κίνημα. Ιδιαίτερα εξετάζονται οι παράγοντες που επέφεραν εσωτερική κρίση και ύφεση στο φεμινιστικό κύμα των τελευταίων δεκαετιών, το οποίο παρά την πληθώρα θεωρητικών αναλύσεων αδυνατεί να τις αξιοποιήσει στο επίπεδο της συλλογικής δράσης.