Κράτος και εθελοντικές οργανώσεις την περίοδο της οικονομικής κρίσης - Σημίτη, Μαριλένα (Ελληνική Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης, 2017)
Σύμφωνα με in διεθνή βιβλιογραφία η οικονομική κρίση έχει περιορίσει τους πόρους των εθελοντικών οργανώσεων, έχει ενισχύσει τον μεταξύ τους ανταγωνισμό καθώς επίσης και τον ανταγωνισμό τους με τους κερδοσκοπικούς φορείς. Παράλληλα το κράτος διερευνά νέους μηχανισμούς ενσωμάτωσης του ιδιωτικού τομέα (κερδοσκοπικού και μη κερδοσκοπικού) στη χρηματοδότηση προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής. Η ανάλυση παρουσιάζει τις νέες τάσεις που καταγράφονται διεθνώς στον εθελοντικό τομέα για να διερευνήσει εν συνεχεία τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη βιωσιμότητα και τον διεκδικητικό χαρακτήρα των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Ελλάδα.