ΛΟΥΚΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ, Ποια Ευρώπη; Εκδόσεις Ποταμός, Αθήνα 2004, σελ. 366. - Παγουλάτος, Γιώργος (Ελληνική Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης, 2017)
[ελλ. έκδοση του: Loukas Tsoukalis, What Kind of Europe?, Oxford University Press, Οξφόρδη 2003· μτφρ.: Ανδρέ- ας Παππάς]