Το μάθημα της φυσικής αγωγής στη Μακεδονία κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. - Μίλης Νικόλαος (ΥΣΠΛΗΓΞ: Επιστημονικό Περιοδικό Φυσικής Αγωγής, 2021)
<span style="color: #000000; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 10px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-thickness: initial; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Αντικείμενο της παρούσας ερευνητικής εργασίας είναι η μελέτη του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον ευρύτερο χώρο της Μακεδονίας. Το χρονικό πλαίσιο που εξετάζεται, αρχίζει περίπου από τα μέσα του 19ου αιώνα, περίοδος που ξεκινά η συστηματική εκπαίδευση στη Μακεδονία, έως το 1912-13 όπου η Μακεδονία μετά το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων εντάσσεται εξ’ ολοκλήρου στο ελληνικό κράτος.