Γιατί το Βυζάντιο; Από την πλευρά της φυσικής φιλοσοφίας και των επιστημών - Κατσιαμπούρα Γιάννα (ICON, Journal on Byzantine Philosophy, 2021)
Για πρώτη φορά ήρθα σε επαφή με το θέμα των επιστημών στη βυζαντινή περίοδο παρακολουθώντας μια διάλεξη της Anne Tihon, το μακρινό 1995, κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών. Μέχρι τότε, ως απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής, η εικόνα για το Βυζάντιο και τον πολιτισμό του περιοριζόταν σε όσα είχα διδαχθεί στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος σπουδών, στο οποίο δεν υπήρχε καμία αναφορά στο συγκεκριμένο πεδίο ...