H φιλοσοφική πρόσληψη της βυζαντινής φιλοσοφίας - Γκολίτσης, Παντελής (ICON, Journal on Byzantine Philosophy, 2021)
Ένα από τα ενδιαφέροντα που παρουσιάζει για τον σύγχρονο μελετητή η ενασχόληση με τη βυζαντινή φιλοσοφία είναι το γεγονός ότι αμφισβητείται αν υπάρχει φιλοσοφία στο Βυζαντίο. «Υπάρχει πράγματι βυζαντινή φιλοσοφία, διακριτή από τη βυζαντινή θεολογία;» είναι ένα ερώτημα που έχει επανειλημμένα τεθεί από τους ερευνητές μετά τη δημοσίευση του έργου Η Βυζαντινή Φιλοσοφία του Βασίλη Τατάκη ...