Ἡ Λευκάδα καὶ οἱ ἠπειρωτικὲς πόλειςτοῦ βενετικοῦ Stato da Mar στὴν ἀπογραφὴ ναῶν καὶ μονῶντοῦ 1788-1789 - Καρύδης Σπύρος Χρ. (Peri Istorias, 2020)
Στο άρθρο εκδίδονται έγγραφα τα οποία αφορούν τους ναούς και τις μονές της Λευκάδας και των τριών βενετικών κτήσεων στην απέναντι στεριά, της Πρέβεζας, της Πάργας και της Βόνιτσας, τα οποία συντάχθηκαν από τις κατά τόπους βενετικές και εκκλησιαστικές αρχές κατά την απογραφή των ορθόδοξων ναών και μονών που διενεργήθηκε κατ’ εντολή της βενετικής Γερουσίας την περίοδο 1788-1789 σε όλον τον ιόνιο χώρο. Πρόκειται για μια πολύτιμη αρχειακή πηγή η οποία τεκμηριώνει την κατάσταση και την εικόνα των χώρων λατρείας στις βενετικές κτήσεις εκατέρωθεν του Ιονίου.