Οι ενέργειες της Επιτροπής Εμβολιασμού του Ιατρικού Κολεγίου Κερκύρας για τη διάδοση του δαμαλισμού στα Επτάνησα, κατά τη διάρκεια της Επτανήσου Πολιτείας (1800-1807) - Μάνδυλα Μαρία (Peri Istorias, 2022)
Το παρόν άρθρο παρουσιάζει τις ενέργειες της Επιτροπής Εμβολιασμού του Ιατρικού Κολεγίου Κερκύρας σχετικά με το εμβόλιο κατά της ευλογιάς, τον δαμαλισμό, και τον σημαντικό ρόλο του Κολεγίου και των Επιτροπών του στα θέματα της προστασίας της δημόσιας υγείας την περίοδο της Επτανήσου Πολιτείας (1800-1807). Στο άρθρο παρουσιάζονται σχετικά αρχειακά τεκμήρια, και πιο συγκεκριμένα έκθεση της επιτροπής εμβολιασμού και κατάλογος εμβολιασθέντων παιδιών.