Το προξενείο της Επτανήσου Πολιτείας (1800-1807) στα Δαρδανέλια. - Παγκράτης, Γεράσιμος Δ. (Peri Istorias, 2020)
Το άρθρο επικεντρώνεται στην λειτουργία και στελέχωση του προξενείου της Επτανήσου Πολιτείας στα Δαρδανέλια, ανιχνεύοντας τα όρια των δικτύων των Επτανησίων των αρχών του 19ου αιώνα και μάλιστα κατά την περίοδο κατά την οποία η οικονομία τους, η ναυτιλία και το εμπόριο τελούσαν υπό τη θεσμική προστασία της Επτανήσου Πολιτείας, της πρώτης αυτόνομης κρατικής οντότητας που ιδρύθηκε το 1800 σε ελληνικό έδαφος και πιο συγκεκριμένα στα Ιόνια νησιά.