Αρχειακές μαρτυρίες για την εικονογράφηση του ναού του Αγίου Αθανασίου Πρέβεζας - Σκλαβενίτης, Σπυρίδων Α. (Peri Istorias, 2022)
Στο παρόν άρθρο παρουσιάζονται αρχειακές μαρτυρίες σχετικά με την αγιογράφηση του ναού του Αγίου Αθανασίου στην Πρέβεζα. Το 1780 συνάφθηκε συμβόλαιο μεταξύ των τριών κτητόρων του ναού και του ζωγράφου Αλεξίου από την Άρτα, ο οποίος ανέλαβε την αγιογράφηση της ουρανίας, των τοίχων, του στηθαίου του γυναικωνίτη, του Αγίου Βήματος και εικόνων του τέμπλου την περίοδο 1780-1782.