Η δημογραφική και οικονομική κατάσταση των Ιονίων Νήσων σύμφωνα με την απογραφή των ετών 1766-1770 - Αθανασοπούλου, Ιωάννα; Γορδίου, Χαρά (Peri Istorias, 2022)
Με την παρούσα μελέτη γίνεται μια προσπάθεια χαρτογραφικής απεικόνισης του πληθυσμού των Ιόνιων Νησιών μέσα από τα δεδομένα που παρέχονται στην απογραφή των ετών 1766-1770 , η οποία φέρει τον τίτλο «Anagrafi delle Isole del Levante soggette al Dominio della Serenissima Republica di Venezia, cioé Isola di Corfú, Fortezze, Borghi, e suo Territorio con lo Scoglio di Paxó, e Fortezza di Parga, del Zante, della Ceffalonia, di Santa Maura, e Cerigo con le loro Αdiacente, formata sotto il Generalato da Mar dell’ Eccellentissimo Francesco Grimani»