Aπαντήσεις στις ενδοσχολικές προκλήσεις: Παρουσίαση και ανάλυση των θεμάτων που προκύπτουν από την καθημερινή λειτουργία των τμημάτων Εργοθεραπείας στις ΣΜΕΑΕ και στα ΚΕΣΥ - Στυλίδη Μαίρη; Κοπανάκη Μερόπη (Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις στην Εκπαίδευση, 2022)
Ο τομέας της Εργοθεραπείας αποτελεί αναμφίβολα ένα αναπόσπαστο κομμάτι στη λειτουργία των δομών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, καθώς συμβάλλει δυναμικά στο σύνολο της διεπιστημονικής ομάδας των παραπάνω δομών. Το παρόν άρθρο παρουσιάζει και αναλύει με επιστημονικό τρόπο τα ζητήματα που προέκυψαν από τις ομάδες εργασίας στην Εργοθεραπεία υπό την εποπτεία του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. Ο σκοπός του άρθρου είναι να αναφέρει τα θέματα που σχετίζονται με το καθηκοντολόγιο της Εργοθεραπείας σε αυτές τις δομές, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Εργοθεραπευτές/τριες στην καθημερινή λειτουργία τους, όπως αυτές προκύπτουν από τη γενικότερη λειτουργία των δομών αυτών, σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητά τους σε υλικοτεχνική υποδομή. Ο στόχος του άρθρου είναι να συσταθούν περαιτέρω ομάδες εργασίας στον τομέα της Εργοθεραπείας για να στηριχθεί επιστημονικά ο ρόλος και η σημασία του επαγγέλματος στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης.