Investigation of phenotypic and genotypic characteristics of isolated Vibrio anguillarum strains in rainbow trout cage farms in Kahramanmaraş city of Turkey - Özcan, M; Donat, E (Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society, 2023)
Bu çalışma, Kahramanmaraş, Türkiye bölgesindeki kafes çiftliklerinde kültürlenen gökkuşağı alabalığındaki Vibrio anguillarum suşlarının fenotipik ve genotipik özelliklerinin izolasyonu ve incelenmesi ile ilgilidir . Bu amaç için, karaciğer, dalak, böbrek ve bağırsak örnekleri fenotipik özelliklerini ve biyokimyasal kimlik incelemek üzere Haziran 2014 farklı kafes çiftliklerinde yaklaşık 250-300 g ağırlığında alabalık farklı gökkuşağı alınmıştır V. anguillarum , Biolog Sistemi, gökkuşağı alabalığından alınan örneklerden elde edilen saf vibrio suşlarına uygulandı. 20 V. anguillarumu doğrulamak için spesifik bir primer ile polimeraz zincir reaksiyon tekniği kullanıldıfenotipik ve biyokimyasal özelliklere göre belirlenen suşlar. Daha sonra, bunların hepsinin V. anguillarum olduğu doğrulandı . Örneklerden elde edilen V. anguillarum suşlarının sekans analizi gerçekleştirildi ve daha sonra bunların karşılık gelen verileri yorumlandı. Bu çalışmanın sonucunda V. anguillarum bakterileri iki farklı alabalık kafesi çiftliğinde tespit edilmiştir. V. anguillarum'un tanımlanma süresi kültür yöntemi ile üç hafta sürerken , kısa sürede PCR tekniği ile yapıldı.