Η παιχνιδοποιημένη μορφή αξιοποίησης του υπολογιστή στο τμήμα ένταξης - Νοβάκος, Ιωάννης (Επιστημονική Επετηρίδα Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2018)
Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται όλο και περισσότερο να αυξάνεται υπέρμετρα ο αριθμός των παιδιών που εμφανίζουν μαθησιακές δυσχέρειες και παρακολουθούν το Τμήμα Ένταξης. Η διδασκαλία των μαθητών αυτών στο Τμήμα Ένταξης, πρέπει να συντελείται μ’ έναν εναλλακτικό τρόπο και συνάμα συμπληρωματικό και επικουρικό της παραδοσιακής μεθόδου μάθησης. Υπό το φως της άνωθεν συλλογιστικής και πραγματικότητας, καθίσταται υπό διερεύνηση και μελέτη η συνεισφορά της παιχνιδοποιημένης μορφής του υπολογιστή στην εκπαίδευση της συγκεκριμένης ομάδας παιδιών, στην ενεργοποίηση των κινήτρων τους, στην αλλαγή της μαθησιακής τους «διάθεσης», στην αποκομίζουσα ικανοποίησή τους και στην ανάπτυξη των αδρανοποιημένων δεξιοτήτων τους.