Κάποιες παρατηρήσεις σχετικές με το αρχείο της Μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους - Papazoglou, Georges K. (Μακεδονικά, 1992)
Στήν παρούσα έργασία: α. Παρουσιάζονται καί περιγράφονται τρία άγνωστα έγγραφα τοβ Αρχείου τής μονής Διονυσίου (1. 'Ορισμός τοβ δεσπότη Δημητρίου Παλαιολόγου—1463, 2. «Δωρεά» τοβ Μακαρίου Μηλάτου—1573, 3. «Συ- νορλαμάς» τοβ κτήματος τής Κατακαλής—16ος ai.). β. Δίδεται πίνακας των έγγράφων τοβ ’Αρχείου —βυζαντινών καί πρώιμων μεταβυζαντινών— δίδεται αρίθμηση τής κατάταξης Π. Νικολο- πούλου-Ν. Οίκονομίδη καί σημερινή θέση τών έγγράφων (μετά τό «λύσιμο» τών φακέλων όπου κατ’ αρχήν τοποθετήθηκαν).