Θωμά Παπαθανασίου, τέως οικονομικού Εφόρου, Το μεσαιωνικόν φρούριον τών Σερβίων, από της ιδρύσεως αυτού μέχρι της υπό των τούρκων αλώσεως. Θεσσαλονίκη 1939. Σελ. 6+95, μετά 10 εικόνων εν τω κειμένω, μιας παρενθέτου και 2 πινάκων εν τέλει. - Ξυγγόπουλος, Α. (Μακεδονικά, 2017)
[χωρίς περίληψη]