Μάνος Περάκης, Κρήτη το νησί των προσαρμογών. Οικονομία και κοινωνία τον 19ο αιώνα (1830-1913), Αθήνα, εκδόσεις Ασίνη, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», 2017 - ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. (Μνήμων, 2024)
ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.