Φωτεινή Ασημακοπούλου, Άθως και πανσλαβισμός. Από το Αρχείο Αλεξάνδρου Λυκούργου, Ακαδημία Αθηνών – Κέντρον Ερεύνης της Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού, Αθήνα 2021 - ΛΙΒΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Μνήμων, 2024)
-