Βιβλιοκρισίες: Νάσια Γιακωβάκη, Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Μια καμπή στην ευρωπαϊκή αυτοσυνείδηση 17ος-18ος αιώνας, Αθήνα, Εστία, 2006 (Χρήστος Χατζηιωσήφ) Εώα και Εσπέρια. Περιοδικό της Εταιρείας Έρευνας των Σχέσεων του Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού με τη Δύση, τόμος 7 (2007) (Κατερίνα Παπακωνσταντίνου) Peter Mackridge, Language and National Identity in Greece 1766- 1976, Οξφόρδη, Oxford University Press, 2009 (Αλέξης Πολίτης) William St Clair, “That Greece Might Still Be Free”. The Philhellenes in the War of Independence, 2η έκδοση, Open Book Publishers,2008 (Αλέξης Πολίτης) Πέτρος Πιζάνιας (επιμέλεια-εισαγωγή), Η Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ένα ευρωπαϊκό γεγονός, Αθήνα, Κέδρος, 2009 (Χρήστος Λούκος) Καίτη Αρώνη-Τσίχλη, Αγροτικές εξεγέρσεις στην Παλιά Ελλάδα 1833-1881, δεύτερη βελτιωμένη έκδοση, Αθήνα, Παπαζήσης, 2009 (Εύη Καρούζου) Κώστας Λάππας, Πανεπιστήμιο και φοιτητές στην Ελλάδα κατά τον 19ο αιώνα, Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς αρ. 39 / Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών Ε.Ι.Ε., Αθήνα 2004 (Σοφία Ματθαίου) Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Η συγκρότηση της ιστορικής επιστήμης και η διδασκαλία της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1837- 1932), Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς αρ. 42 / Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών Ε.Ι.Ε., Αθήνα 2006 (Κώστας Λάππας) Νίκος Μπακουνάκης, Μια στιγμή της Ευρώπης στην Ελλάδα του 19ου αιώνα. Ο λόγος, η εικόνα, ο μύθος του Ανδρέα Ρηγόπουλου, Αθήνα, Πόλις, 2008 (Αλέξης Πολίτης) Άντα Διάλλα, Η Ρωσία απέναντι στα Βαλκάνια. Ιδεολογία και πολιτική στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, Αθήνα, Αλεξάνδρεια, 2009 (Βαγγέλης Καραμανωλάκης) Steve Plumb, Neue Sachlichkeit 1918-33. Unity and Diversity of an Art Movement, Άμστερνταμ / Νέα Υόρκη, Rodopi, 2006 (Πόπη Σφακιανάκη) Οντέτ Βαρών-Βασάρ, Η ενηλικίωση μιας γενιάς: νέοι και νέες στην Κατοχή και στην Αντίσταση, Αθήνα, Εστία, 2009 (Ιάσονας Χανδρινός) Γιάννης Καρακατσιάνης (επιμ.), Νότια Πελοπόννησος 1935-1950, Αλφειός / Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, Αθήνα 2009 (Στράτος Ν. Δορδανάς) Ιωάννα Παπαθανασίου με τη συνεργασία των Πολίνας Ιορδανίδου, Άντας Κάπολα, Τάσου Σακελλαρόπουλου, Αγγελικής Χριστοδούλου, Η Νεολαία Λαμπράκη τη δεκαετία του 1960. Αρχειακές τεκμηριώσεις και αυτοβιογραφικές καταθέσεις, Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς αρ. 47 / Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών Ε.Ι.Ε., Αθήνα 2008 (Κατερίνα Λαμπρινού) - Mnimon, Mnimon (Μνήμων, 2011)
no abstract