Χρήστος Λούκος, Η Ερμούπολη της Σύρου (1821-1950). Από το Λίβερπουλ της Ανατολικής Μεσογείου στη βαμβακούπολη των Κυκλάδων, Ηράκλειο, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2022 - ΧΑΤΖΗΙΩΣΗΦ, ΧΡΗΣΤΟΣ (Μνήμων, 2025)
-