Βιβλιοκρισίες: Νάσια Γιακωβάκη, Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Μια καμπή στην ευρωπαϊκή αυτοσυνείδηση 17ος-18ος αιώνας, Αθήνα, Εστία, 2006 (Χρήστος Χατζηιωσήφ)Εώα και Εσπέρια. Περιοδικό της Εταιρείας Έρευνας των Σχέσεων του Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού με τη Δύση, τόμος 7 (2007) (Κατερίνα Παπακωνσταντίνου)Peter Mackridge, Language and National Identity in Greece 1766- 1976, Οξφόρδη, Oxford University Press, 2009 (Αλέξης Πολίτης)William St Clair, “That Greece Might Still Be Free”. The Philhellenes in the War of Independence, 2η έκδοση, Open Book Publishers,2008 (Αλέξης Πολίτης)Πέτρος Πιζάνιας (επιμέλεια-εισαγωγή), Η Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ένα ευρωπαϊκό γεγονός, Αθήνα, Κέδρος, 2009 (Χρήστος Λούκος)Καίτη Αρώνη-Τσίχλη, Αγροτικές εξεγέρσεις στην Παλιά Ελλάδα 1833-1881, δεύτερη βελτιωμένη έκδοση, Αθήνα, Παπαζήσης, 2009 (Εύη Καρούζου)Κώστας Λάππας, Πανεπιστήμιο και φοιτητές στην Ελλάδα κατά τον 19ο αιώνα, Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς αρ. 39 / Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών Ε.Ι.Ε., Αθήνα 2004 (Σοφία Ματθαίου)Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Η συγκρότηση της ιστορικής επιστήμης και η διδασκαλία της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1837- 1932), Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς αρ. 42 / Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών Ε.Ι.Ε., Αθήνα 2006 (Κώστας Λάππας)Νίκος Μπακουνάκης, Μια στιγμή της Ευρώπης στην Ελλάδα του 19ου αιώνα. Ο λόγος, η εικόνα, ο μύθος του Ανδρέα Ρηγόπουλου, Αθήνα, Πόλις, 2008 (Αλέξης Πολίτης)Άντα Διάλλα, Η Ρωσία απέναντι στα Βαλκάνια. Ιδεολογία και πολιτική στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, Αθήνα, Αλεξάνδρεια, 2009 (Βαγγέλης Καραμανωλάκης)Steve Plumb, Neue Sachlichkeit 1918-33. Unity and Diversity of an Art Movement, Άμστερνταμ / Νέα Υόρκη, Rodopi, 2006 (Πόπη Σφακιανάκη)Οντέτ Βαρών-Βασάρ, Η ενηλικίωση μιας γενιάς: νέοι και νέες στην Κατοχή και στην Αντίσταση, Αθήνα, Εστία, 2009 (Ιάσονας Χανδρινός)Γιάννης Καρακατσιάνης (επιμ.), Νότια Πελοπόννησος 1935-1950, Αλφειός / Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, Αθήνα 2009 (Στράτος Ν. Δορδανάς)Ιωάννα Παπαθανασίου με τη συνεργασία των Πολίνας Ιορδανίδου, Άντας Κάπολα, Τάσου Σακελλαρόπουλου, Αγγελικής Χριστοδούλου, Η Νεολαία Λαμπράκη τη δεκαετία του 1960. Αρχειακές τεκμηριώσεις και αυτοβιογραφικές καταθέσεις, Ιστορικό Αρχείο Ελληνικής Νεολαίας Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς αρ. 47 / Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών Ε.Ι.Ε., Αθήνα 2008 (Κατερίνα Λαμπρινού) - Mnimon, Mnimon (Μνήμων, 2011)
no abstract