Τα πολυτροπικά κείμενα ως μέσον προσέγγιση της γραφής από παιδιά προσχολικής ηλικίας - Παπαδοπούλου (Maria Papadopoulou) Μαρία (Ερευνώντας τον κόσμο του παιδιού, 2005)
Η διερεύνηση της πολυτροπικότητας (Kress 1997, Kress & Leeuwen 1996, Kress 2000a, Χοντολίδου 1999) στις ποικίλες αναλύσεις γραπτών κειμένων αναδεικνύει την πληθώρα των αναπαραστατικών τροπών που συναιρούνται και συντίθενται για τη δημιουργία σημασίας σε ένα γραπτό κείμενο.