Η Παιδική Ζήλια - Καραθανάση-Κατσαούνου (A. Karathanasi-Katsaounou), Α. (Ερευνώντας τον κόσμο του παιδιού, 1998)
Η παρούσα έρευνα αποσκοπεί στη μελέτη της παιδικής ζήλιας και πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο του ερωτηματολογίου, το οποίο συμπληρώθηκε από τις μητέρες παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Από τα δεδομένα της έρευνας προκύπτει ότι: Η ζήλια υπάρχει σε όλα τα παιδιά και σχετίζεται με τη σειρά γέννησης (περισσότερο ζηλεύουν τα πρωτότοκα)· η διαμόρφωση της ζήλιας ακολουθεί την πορεία από την προετοιμασία και την κυριαρχία θετικών προσμονών στην κυριαρχία αρνητικών στοιχείων υπάρχουν διαφορετικές αιτίες και τρόποι εκδήλωσης σε σχέση με τη σειρά γέννησης* το φύλο σχετίζεται όχι τόσο με τη σειρά γέννησης, αλλά περισσότερο με τις αιτίες της ζήλιας και τους τρόπους εκδήλωσης· και, τέλος, το μορφωτικό επίπεδο των γονέων φαίνεται να σχετίζεται με την επισήμανση της ύπαρξης ζήλιας στα παιδιά τους.