Σχεδιασμός προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τα απορρίμματα και τη διαχείριση τους: μια πρόταση για την προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία - Δημητρίου (Anastasia Dimitriou), Αναστασία; Χρηστίδου (Vasilia Christidou), Βασιλεία (Ερευνώντας τον κόσμο του παιδιού, 2005)
Η κατανόηση βασικών οικολογικών εννοιών και των σχέσεων αλληλεξάρτησης ανάμεσα στο φυσικά και το ανθρωπογενές περιβάλλον, η ανάδειξη της συνθετάτητας των περιβαλλοντικών προβλημάτων, η διερεύνηση και διακρίβωση των πραγματικών αιτίων που τα δημιουργούν, αποτελούν μερικούς από τους κεντρικούς στόχους της Π.Ε. (UNESCO 1977; Παπαδημητρίου, 1998; Φλογαΐτη, 1998; Γεωργόπουλος, 2003; Παρασκευόπουλος & Κορφιάτης, 2003; Σκαναβή-Τσαμπούκου, 2004).