Editorial - Λιοναράκης Αντώνης (Ανοικτή Εκπαίδευση: το περιοδικό για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Τεχνολογία, 2017)
Η έκδοση του τεύχους αυτού συμπίπτει με την ολοκλήρωση του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και τη δημοσιοποίηση των πρακτικών του. Τα δημοσιευμένα άρθρα των πρακτικών μαζί με τα άρθρα του περιοδικού εμφανίζουν σημάδια έντονων προβληματισμών στον επιστημονικό και ερευνητικό ορίζοντα του πεδίου και των συναφών γνωστικών αντικειμένων. Ταυτόχρονα, υποδηλώνουν και μια μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό για την καθολική ανάπτυξη του πεδίου των εναλλακτικών μορφών εκπαίδευσης στη χώρα μας και ιδιαίτερα της συνύπαρξης της τεχνολογίας με την παιδαγωγική επιστήμη.