Σχεδιάζοντας Ιστο-εξερευνήσεις για το μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Καραγιάννη Ευαγγελία; Αλεξανδροπούλου Μαριάνθη (Ανοικτή Εκπαίδευση: το περιοδικό για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Τεχνολογία, 2022)
Η παρούσα εισήγηση έχει στόχο να παρουσιάσει σύντομα το θεωρητικό πλαίσιο μιας δομημένης διερευνητικής δραστηριότητας στον Παγκόσμιο Ιστό (WebQuest ήιστο-εξερεύνηση) και να εστιάσει σε ένα παράδειγμα πρακτικής εφαρμογής. Αναλυτικότερα, παρουσιάζονται ο σχεδιασμός, οι στόχοι και τα στάδια μιας ιστο-εξερεύνησης, ιστότοποι αναζήτησης και υλοποίησης σχετικών δραστηριοτήτων και μια πρακτική εφαρμογή με στόχο την ανάπτυξη αντίστοιχων δραστηριοτήτων τόσο στη φυσική σχολική τάξη όσο και σε περιβάλλοντα που αξιοποιούνται στην εξ αποστάσεως σχολική εκπαίδευση, όπως η Webex (ομόχρονα), η e-class και η e-me (ετερόχρονα).