Αξιολόγηση της Εφαρμογής της Τεχνολογίας Εικονικής Πραγματικότητας (VR) στη Διδασκαλία της Χημείας με τη Μέθοδο της Ανεστραμμένης Τάξης - Χαλακατεβάκης Χρήστος; Καλογιαννάκης Μιχαήλ; Μουζάκης Χαράλαμπος; Κωτσίδης Κωνσταντίνος (Ανοικτή Εκπαίδευση: το περιοδικό για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Τεχνολογία, 2025)
Η παρούσα έρευνα αφορά στην ανάπτυξη και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης διδακτικής παρέμβασης με τη μέθοδο της ανεστραμμένης τάξης και την αξιοποίηση εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας για το μάθημα της Χημείας Α΄ Λυκείου. Στην διδακτική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση διαδραστικού πολυμορφικού εκπαιδευτικού υλικού εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας, με χρήση γυαλιών VR-google cardboard (εφαρμογής MEL VR) για το μάθημα της Χημείας Α΄ Λυκείου για το κεφάλαιο Άτομα» και αποτιμήθηκε από μαθητές Λυκείου. Η ερευνητική διαδικασία αποσκοπούσε στο να διερευνήσει τον αντίκτυπο της χρήσης της VR εφαρμογής στην ανεστραμμένη τάξη και τη συμβολή της στην κατανόηση «δύσκολων» εννοιών και παρανοήσεων από ένα δείγμα 30 μαθητών/τριών Α΄ Λυκείου.