Editorial - Χατζηνικολάου, Μαρία (Ανοικτή Εκπαίδευση: το περιοδικό για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και την Εκπαιδευτική Τεχνολογία, 2012)
<!--[if gte mso 9]> Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE <![endif]--> Σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που ζούμε τώρα, όπου η «κρίση», εκδηλώνεται έχοντας ως αφορμή οικονομικούς λόγους, αλλά επεκτείνεται και επηρεάζει κάθε τομέα της ανθρώπινης υπόστασης και δραστηριότητας, αναδεικνύεται εντονότερα η βαθύτερη κρίση του αξιακού μας συστήματος. Σε αυτό το ιδιαίτερα δυσμενές πλαίσιο, η ανάγκη ανάδειξης αναλλοίωτων και διαχρονικών αξιών οι οποίες θα αποτελέσουν τα δομικά στοιχεία ενός συστήματος αντίληψης, ερμηνείας και ανάπτυξης, είναι ζωτικής σημασίας. Mια τέτοια αξία, έχει αποδειχθεί ιστορικά, ότι είναι η «γνώση». Η επένδυση στη γνώση αποτελεί ουσιαστικό διέξοδο και μοχλό προόδου και ανάπτυξης τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. <!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <![endif]--><!--[if gte mso 9]> <![endif]--><!--[if gte mso 9]> <![endif]-->