Αξιοσημείωτες συνέπειες του Θεμελιώδους Θεωρήματος της Άλγεβρας - Καλυκάκης Δημήτριος; Βρετουδάκης Εμμανουήλ; Γλακουσάκη Θεοδοσία; Τζιράκη Βασιλική (Open Schools Journal for Open Science, 2019)
Στην παρούσα εργασία μελετούμε ιδιότητες των πολυωνύμων και των ρητών παραστά-σεων οι οποίες συνήθως αποσιωπούνται στα σχολικά εγχειρίδια. Θεματικά, η εργασία μας εντάσσεται στο πλαίσιο της Άλγεβρας Α΄ και Β΄ Λυκείου. Τα βασικά ερωτήματα που διερευνούμε είναι τα εξής: α) πότε ένα πολυώνυμο θεωρεί-ται ότι είναι πλήρως παραγοντοποιημένο; β) πώς αναλύεται μια ρητή συνάρτηση σε απλά κλάσματα; γ) μπορεί το θεώρημα του Bolzano να αποδειχθεί με στοιχειώδη τρόπο στην πε-ρίπτωση των πολυωνύμων; δ) τί μορφή έχει η γραφική παράσταση μιας πολυωνυμικής συ-νάρτησης τρίτου βαθμού; Απαντούμε τα παραπάνω ερωτήματα με κύριο μεθοδολογικό εργαλείο το Θεμελιώδες Θεώρημα της Άλγεβρας.