Τα οφέλη της ανακύκλωσης - Σταυροπούλου Αθανασία; Βουργάνα Αντωνία; Κολλάρος Νικόλαος; Κολλάρου Βασιλική; Κομνηνού Σταυρούλα; Κουλουκτσής Νικόλαος; Κουτσοδήμου Ευαγγελία; Κυπριανού Ευαγγελία; Κωνσταντάτου Ευτυχία; Κωνσταντέλλη Χρυσάνθη; Λαδάς Απόλλων; Μανδουραράκη Ισαβέλλα; et al. (Open Schools Journal for Open Science, 2019)
Το υπό διαπραγμάτευση θέμα της συγκεκριμένης μελέτης αφορά στην Ανακύκλωση και στον τρόπο με τον οποίο αυτή μπορεί να ωφελήσει το Περιβάλλον. Το ερευνητικό ερώτημα της μελέτης αφορά στα οφέλη της Ανακύκλωσης για το Περιβάλλον και τον άνθρωπο. Η προσέγγιση του θέματος ακολουθεί τη μεθοδολογία της βιβλιογραφικής ανασκόπησης και ενός ερωτηματολογίου σε τοπικό επίπεδο, εφόσον πρόκειται για μελέτη η οποία στοχεύει στη γνώση του περιβαλλοντικού θέματος της Ανακύκλωσης, καθώς και στη διερεύνηση των στάσεων των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το θέμα. Επιπλέον, σε τοπικό επίπεδο παρατηρήθηκε η έλλειψη γνώσης αλλά και ανάλογων μέσων, τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ανακυκλώσιμες ενέργειες, γεγονός το οποίο αποτέλεσε βασικό έναυσμα ενασχόλησης με το θέμα. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της μελέτης αναφέρονται στην εμβάθυνση της γνώσης σχετικά με το θέμα της Ανακύκλωσης, των ωφελειών της στο Περιβάλλον και στην αξιολόγηση των στάσεων που έχουν διαμορφωθεί σχετικά με το ζήτημα αυτό στην τοπική κοινωνία.