Μελετώντας τα οφέλη των ηχοπετασμάτων στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης - Μωραϊτόπουλος Αθανάσιος; Μανακίδης Παύλος; Ρήγας Ιωάννης; Σαχινίδης Ελευθέριος; Μπαμπζέλης Νικόλαος; Χρυσαφίδης Χρυσάφης; Πόνιας Νικόλαος; Σιάπκας Δημήτριος (Open Schools Journal for Open Science, 2020)
Τα ηχοπετάσματα αποτελούν έναν από τους δραστικότερους τρόπους αντιμετώπισης της ηχορύπανσης. Μάλιστα, για τη διατήρηση και την αποκατάσταση της ηχοπροστασίας εντοπίζονται ηχοπετάσματα και στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.