Μικροί Σεισμολόγοι...εν δράσει! - Καραγγελή Κ. – Μ. (Open Schools Journal for Open Science, 2020)
Το διαθεματικό πρόγραμμα «Μικροί σεισμολόγοι... εν δράσει» αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής της Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσοχωρίου στον διαγωνισμό «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο». Οι μαθητές κατανοούν τον τρόπο υπολογισμού του επικέντρου ενός σεισμού, αποκτούν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αποφεύγουν τις καταστρεπτικές συνέπειες μιας σεισμικής δόνησης και διαπιστώνουν ότι καμία περιοχή στην Ελλάδα δεν είναι σεισμικά απρόσβλητη. Επιπρόσθετα δημιουργούν με απλά υλικά τον δικό τους σεισμογράφο και πειραματίζονται!