Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο - Αδάμ Κ.; Αργυρίου Σ.; Βαλαλάς Κ.; Δαρατσιανάκη Χ.; Δημόπουλος Δ.; Δρίκος Δ.; Ζιγγιρίου Ι.; Ζορμπά Α.; Ζούρι Α.; Κατσακιώρης Α.; Κουρκουτάς Π.; Κριεκούκης Ε.; et al. (Open Schools Journal for Open Science, 2020)
Η Ελλάδα, το σταυροδρόμι τριών ηπείρων, η χώρα του ήλιου και της θάλασσας αποτελεί πέρα από αυτά και τη χώρα με πλούσιο παρελθόν, ενεργό παρόν και άγνωστο μέλλον ως προς το θέμα των σεισμών. Καθημερινά σεισμικές δονήσεις κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορες περιοχές της χώρας. Άλλοτε είναι αδύναμες, οπότε η καθημερινότητα δεν επηρεάζεται και άλλοτε είναι ισχυρές, σε σημείο που έχουμε θρηνήσει ζωές πολλών ανθρώπων. Αφουγκραζόμενοι αυτήν την κατάσταση τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης αποφάσισαν να ασχοληθούν βαθύτερα με το θέμα το σεισμού ως προς την πρόκλησή του, τις συνέπειές του, τη μέτρησή του, καθώς και τα μέτρα πρόληψης σε περίπτωση σεισμικής δραστηριότητας.