Σεισμοί-Ηφαίστεια και Αντισεισμική Προστασία - Τραγάκη Παρασκευή; Χοχτούλα Φωτεινή; Γκαραγκούνη Αναστασία (Open Schools Journal for Open Science, 2020)
Η παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωλογίας-Γεωγραφίας και των συνθετικών εργασιών του Β΄ τετραμήνου. Σκοπός είναι η διερεύνηση των αιτιών γέννησης των σεισμών και ηφαιστείων, των σεισμικών και ηφαιστειακών φαινομένων στην περιοχή μας καθώς και οι τρόποι προστασίας από τους σεισμούς. Η αναζήτηση πληροφοριών περιελάμβανε το διαδίκτυο, βιβλία της σχολικής βιβλιοθήκης, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ναυπάκτου και σχολικά βιβλία. Επιπλέον διανεμήθηκαν ερωτηματολόγια στους μαθητές και έγινε η επεξεργασία των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν. Οι σεισμοί και τα ηφαίστεια είναι φαινόμενα με κοινά αίτια δημιουργίας. Η χώρα μας και ειδικά η ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού και Κορινθιακού κόλπου και της Αιτωλοακαρνανίας είναι σεισμογενείς. Κρίνεται επομένως απαραίτητη η ενημέρωση των συμμαθητών και της σχολικής κοινότητας.