Καρκίνος του Μαστού και ψυχολογία ασθενών στο Νοσοκομείο Λεμεσού - Τσιλίδου Μαρία; Ανδρέου Χρυστάλλα; Ταγουάτρος Μαρτίνα; Κυριάκου Ελευθερία; Λουκαΐδου Πηνελόπη; Νεόβη Μιχαήλ; Κοντογιώργη Όλγα; Αντωνίου Στέλιος; Λουκαΐδης Λούκας; Κωνσταντινίδης Νικόλας; Νικολάου Νικόλας; Μαλάς Δρ. Σίμος (Open Schools Journal for Open Science, 2020)
Ο καρκίνος του μαστού όπως έχει αποδειχθεί αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στις γυναίκες παγκοσμίως. Για δεκαετίες οι επιπτώσεις του αποτελούν αντικείμενο μελέτης στην ιατρική. Σκοπός της παρούσας έρευνας ήταν να διερευνηθούν οι επιπτώσεις στην ψυχολογική και πνευματική κατάσταση γυναικών που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Επίσης μελετήθηκε το πώς επηρεάζεται τόσο το οικογενειακό όσο και το κοινωνικό τους περιβάλλον, καθώς και η κοινωνική στήριξη που δέχονται οι ασθενείς. Τέλος, διερευνήθηκαν οι αλλαγές που επέρχονται στην καθημερινή ζωή των ασθενών ένεκα της ασθένειας. Από τα αποτελέσματα της παρούσας ερευνητικής εργασίας προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που βιώνουν την ασθένεια διακατέχονται από ένα κυκεώνα συναισθημάτων.