Προσομοίωση κατοικήσιμης ζώνης - Eleftheriou, M. (Open Schools Journal for Open Science, 2021)
Οι μαθητές προσομοιώνουν την κατοικήσιμη ζώνη ενός άστρου. Οι πλανήτες που βρίσκονται εντός της κατοικήσιμης ζώνης (εικόνα) έχουν μεταξύ άλλων παραγόντων κατάλληλη θερμοκρασία ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί ζωή.