Ανοιχτά δεδομένα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Copernicus - Eleftheriou Μ. (Open Schools Journal for Open Science, 2021)
Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με πραγματικά δεδομένα τα οποία οπτικοποιούνται πολύ εύκολα από τους ίδιους είτε σε εικόνα είτε σε βίντεο. Οι μαθητές μπορούν να ερευνήσουν τους φυσικούς πόρους σε διαφορετικά μέρη, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους εύκολα και στοχευμένα.