Νανοϊατρική και καρκίνος του πνεύμονα - Nomikou, Marina Despoina; Nikolopoulou, Theodora (Open Schools Journal for Open Science, 2022)
Η εργασία επικεντρώνεται στις τεχνικές αντιμετώπισης του καρκίνου του πνεύμονα με τη χρήση της νανοτεχνολογίας και κατ’ επέκταση των νανοσωματιδίων. Χωρίς να αποκλείεται η κλασική θεραπεία του καρκίνου μέσω χημειοθεραπείας, ακτινοθεραπείας ή χειρουργικής επεμβάσεως, δίνεται έμφαση στις νέες, ακόμα και πειραματικές τεχνικές ίασης του καρκίνου που προσφέρει ο αναπτυσσόμενος κλάδος της νανοϊατρικής, οι οποίες, αυξάνουν την ταχύτητα, αλλά και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, προκαλούν σπανίως παρενέργειες και δρουν ανώδυνα.