Ιδανικές στροφές - Μακριδάκη Νίκη Λίλιαν; Χατζάκης Ευάγγελος; Περυσινάκη Ειρήνη (Open Schools Journal for Open Science, 2023)
Το γεγονός ότι ένα όχημα κινδυνεύει να εκτροχιαστεί όταν στρίβει με λάθος ταχύτητα, μας οδήγησε στο ερώτημα κατά πόσο ο σχεδιασμός μιας στροφής δρόμου θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ταχύτητες των οχημάτων, εάν αυτές αναμένεται να μεταβάλλονται ή εάν αυτές αναμένεται να παραμένουν σταθερές κατά την στροφή. Στην έρευνά μας αναζητήσαμε σχήματα «ιδανικών» στροφών που υποστηρίζουν όλες αυτές τις ενδεχόμενες κινήσεις. Για να παρακολουθήσουμε εκτός από την ταχύτητα και την κίνηση του τιμονιού – ενδεχομένως μικρή στις ιδανικές στροφές – χρησιμοποιήσαμε ένα περιβάλλον logo προγραμματισμού όπου εκεί αποτυπώσαμε τις ζητούμενες τροχιές.