Η ηλιακή ακτινοβολία επιδρά στην αλλοίωση χρωμάτων. - Axarli, Asimina (Open Schools Journal for Open Science, 2023)
Στην έρευνα αυτή μελετήθηκε η τάση ορισμένων χρωμάτων να ξεθωριάζουν σε σχέση με άλλα και πώς διαφορετικά είδη χαρτιού και φωτισμού επηρεάζουν το παραπάνω φαινόμενο. Διαπιστώθηκε πώς η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο τα διάφορα χρώματα. Επίσης οι τιμές της υγρασίας, της θερμοκρασίας και η ποσότητα των ακτίνων UV επηρεάζουν με διαφορετικό τρόπο τα χρώματα.