Παραβολικά κάτοπτρα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακή. - Axarli, Asimina (Open Schools Journal for Open Science, 2023)
Μελετήσαμε τη ρύπανση που προκαλεί η χρήση του άνθρακα στο περιβάλλον, θέματα σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα της ηλιακής. Ερευνήσαμε την αντικατάσταση των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα με παραβολικά κάτοπτρα κάνοντας χρήση ηλιακής ενέργειας. Αναλύσαμε τα πλεονεκτήματα της χρήσης παραβολικών κατόπτρων στηριζόμενοι στον τρόπο κατασκευής τους και στον τρόπο λειτουργίας τους. Τέλος ως επιστέγασμα της βιβλιογραφικής μας έρευνας, με τη βοήθεια του προγράμματος Autodesk Inventor 2019 και ενός 3D εκτυπωτή σχεδίαστηκε και εκτυπώθηκε, ως κατασκευή επίδειξης, ένας παραβολικός ανακλαστήρας.