Παιχνιδοποίηση στην Εκπαίδευση - Κυριάκου Έλενα; Κλιάμπα Μελίνα; Σταυροπούλου Σταυροπούλου; Κορκολή Θεοφανία; Πριονιστής Γιάννης (Open Schools Journal for Open Science, 2022)
Η παιχνιδοποίηση (gamification) είναι μια σύγχρονη έννοια και αφορά τη χρήση μηχανισμών παιχνιδιού σε μη παιγνιώδεις καταστάσεις. Μέσω διάφορων τεχνικών που μιμούνται τα παιχνίδια, αποσκοπεί να βελτιώσει την μαθησιακή εμπειρία, να ενισχύσει τον βαθμό εμπλοκής με το μάθημα και να ενδυναμώσει την αίσθηση του σκοπού και της οικειότητας στις διάφορες διαδικασίες. Στην έρευνά μας δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο για να εξετάσουμε τις αντιλήψεις των μαθητών σχετικά με την παιχνιδοποίηση στην εκπαίδευση. Στη συνέχεια, δημιουργήσαμε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, το οποίο δοκίμασαν μαθητές του σχολείου μας και συλλέξαμε σχόλια ανατροφοδότησης από τους μαθητές.