ΗΛΙΟΣ: ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΑΣ ΑΣΤΕΡΙ - Γεωργίου Εβελίνα; Καρουάνου Νεφέλη; Λεβαντόβσκι Νικόλαος; Μιχαλοπούλου Μαριλένα; Μυλωνά Μαριάννα; Παπαντωνάκης Νίκος; Σταματιάδη Δήμητρα; Στράτζαλης Νίκος; Σούπος Χρήστος (Open Schools Journal for Open Science, 2022)
Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων συναντήσεων του ομίλου της Αστρονομίας ασχοληθήκαμε με την παρατήρηση του Ήλιου. Σκοπός ήταν η κατανόηση των χαρακτηριστικών του Ήλιου και πιο συγκεκριμένα των κηλίδων του. Αφού μάθαμε να χειριζόμαστε σωστά (ζύγισμα, τοποθέτηση φακών κ.α) το ηλιακό τηλεσκόπιο, μοντέλου Coronado SolarMax 90mm, τραβήξαμε φωτογραφίες του Ήλιου, με τη βοήθεια της κάμερας ASI224MC. Ακόμη, μέσω του λογισμικού AutoStakkert τις αναλύσαμε και συζητήσαμε σχετικά με τις κηλίδες και τις θέσεις τους.