Πόση άδεια χρειαζόμαστε για έναν μήνα διακοπών στον πλανήτη Άρη;΄ - Papadopoulos, Thomas; Stavros Papadopoulos; Αχιλλέως Κλαίρη (Open Schools Journal for Open Science, 2023)
Πόσο εύκολο είναι ένα ταξίδι στον κόκκινο πλανήτη Άρη; Παρακάμπτοντας τις κάθε είδους δυσκολίες της παραμονής εκεί, αναρωτιόμαστε για την διάρκεια ενός τέτοιου ταξιδιού. Ο Άρης βρίσκεται κοντά, αλλά και μακριά από την Γη. Σύμφωνα με υπολογισμούς χρειάζονται περίπου 6 μήνες για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Παραμένοντας όμως εκεί, θα πρέπει να περιμένουμε έως και ενάμιση χρόνο ώστε οι δύο πλανήτες να ξαναβρεθούν σε ευνοϊκή θέση για το ταξίδι της επιστροφής. Στο παρόν βιβλιογραφικό άρθρο αρχικά παρουσιάζεται μία σύντομη περιγραφή του πλανήτη Άρη και καταδεικνύεται η χρονική δυσκολία ενός ταξιδιού στον πλανήτη αυτόν σε σχέση με ένα έστω μακρινό ταξίδι στην Γη.