Γνώσεις και Αντιλήψεις Νέων σχετικά με τον Διαδικτυακό Εκφοβισμό - Μάλλιου Ελένη; Λιγνού Μαριάντα; Μαυρουδής Χριστόφορος; Κατσανός Κωνσταντίνος (Open Schools Journal for Open Science, 2023)
Στην εργασία μας ασχοληθήκαμε με τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Δημιουργήσαμε ένα ερωτηματολόγιο στην πλατφόρμα «Google Forms», με στόχο να μάθουμε τι σημαίνει διαδικτυακός εκφοβισμός για τα παιδιά της ηλικίας μας και πως θα αντιδρούσαν σε αυτόν. Οι ερωτήσεις αφορούν στον ορισμό, τις μορφές που μπορεί να πάρει ο διαδικτυακός εκφοβισμός, καθώς και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης περιστατικών διαδικτυακού εκφοβισμού. Το ερωτηματολόγιο αυτό το δώσαμε σε συμμαθητές μας, ηλικίας 12 με 17 ετών. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι έφηβοι είναι ενήμεροι σχετικά με τις μορφές και τους αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του διαδικτυακού εκφοβισμού.