ΘΕΡΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ - Μπράβου Μύριαμ; Οικονόμου Δημήτρης (Open Schools Journal for Open Science, 2023)
Στην εποχή μας η εξοικονόμηση ενέργειας συνδέεται άρρηκτα με την έννοια της ενεργειακής αποδοτικότητας. Στις σύγχρονες κτιριακές κατασκευές η ενεργειακή αποδοτικότητα επιτυγχάνεται κυρίως με τη σωστή θερμική θωράκιση των κτιρίων. Στην παρούσα εργασία εξετάζουμε τα διάφορα είδη και ερευνούμε αν υπάρχει βέλτιστος τρόπος θερμικής θωράκισης. Ιδιαίτερη μελέτη γίνεται για τη μέθοδο της θερμομόνωσης στον πυρήνα, καθώς πρόκειται για μια ευρέως διαδεδομένη μέθοδο μόνωσης στην Ελλάδα. Αναλύονται τα θετικά και αρνητικά της συγκεκριμένης τεχνικής προκειμένου να ελεγχθεί η ορθότητα της εφαρμογής της στη χώρα μας.