ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΩΣΗΣ ΠΥΡΑΥΛΩΝ - Μυλωνάς Αντώνης; Μπεκίρης Βασίλης; Νιφόρας Ηρακλής; Μουστάκας Μιχάλης; Παπακωνσταντίνου Αλέξης (Open Schools Journal for Open Science, 2023)
Στις 20 Ιουλίου 1969, το 14% του παγκόσμιου πληθυσμού στάθηκε μπροστά στους ελάχιστους για εκείνη την εποχή τηλεοπτικούς δέκτες για να παρακολουθήσει τον άνθρωπο να πατά στη Σελήνη για πρώτη φορά. Το ταξίδι αυτό, όπως και όλες οι διαστημικές αποστολές, θα ήταν αδύνατο χωρίς μια «μηχανή» που να μπορεί να «σπρώχνει» οχήματα στο κενό, μια μηχανή χωρίς ρόδες, χωρίς φτερά, χωρίς προπέλα. Η μηχανή αυτή ήταν ο πύραυλος.