Καταναλωτικές Συνήθειες της Γενιάς Ζ (Generation Z) - Λεονταρίδη Κατερίνα; Μαυρόγιαννης Γιώργος; Μακρή Ανδρομάχη; Λαούδης Γιάννης (Open Schools Journal for Open Science, 2023)
Η εργασία μας αφορά στην καταναλωτική συμπεριφορά στη Γενιά Z (GenZ). Στόχος μας είναι να αναλυθούν οι παράγοντες και οι συνήθεις που επηρεάζουν τους καταναλωτές της γενιάς Ζ. Δημιουργήσαμε στο ψηφιακό εργαλείο «Goοgle Forms», ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο θέσαμε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τις καταναλωτικές συνήθειες αυτής της γενιάς. Η ομάδα μας μοίρασε αυτό το ερωτηματολόγιο ηλεκτρονικά και λάβαμε αποτελέσματα από 50 άτομα, ηλικίας 12 έως 18 ετών. Μέσα από αυτές λάβαμε σημαντικά αποτελέσματα που εξηγούν τον τρόπο σκέψης των ατόμων αυτής της γενιάς σχετικά με το θέμα της κατανάλωσης.